2010-04-26 14:30:11• hírek • Szatmár.ro

Különdíjas lett a Humorfeszten

Április 23-24. között lezajlott a 7. Erdélyi Humorfesztivál, rendezvény amelyet immár hetedik éve közösen szervez a Szomszédnéni Produkciós Iroda humortársulat és az RMDSZ.

A fesztiválon a hét meghívott humorista között három szatmári versenyző is volt: Székely Zsolt, valamint Chörmös Roland és Sepa Mihály Sándor. Bár a megmérettetést egy Maros megyei versenyző, Balla Levente nyerte, Székely Zsolt Bodor László, a Félsziget főszervezőjének különdíjában részesült: a nyári marosvásárhelyi fesztivál humorprogramjában kapott fellépési lehetőséget.

Szatmár.ro: Idén először vettél részt a Humorfesztiválon. Hogy érezted magad?

Székely Zsolt: Remek volt a hangulat, nagyon jól éreztük magunkat mind a hárman. Persze a versenyzőkkel, valamint a szervezőkkel, meghívott humoristákkal is volt alkalmunk beszélgetni egy esti kiruccanás alkalmával. Mindenképpen jó buli volt a Humorfesztivál.

A közeljövőben hol, milyen rendezvényeken nevetteted a közönséget?

- A különdíj ugye a marosvásárhelyi Félszigeten való fellépésre szól, ezen kívül valószínűleg a tusnádfürdői Eu-táborban is rekeszizom-edző gyakorlatot tartok. Szatmáron pedig természetesen folytatódik a Stand up light-sorozat, a csapat tagjaként pedig természetesen én is fellépek. Valószínűleg május folyamán rendezzük meg a következő humorestet.

Mennyit kell készülnöd egy-egy fellépésre?

- Egy 5-10 perces műsor nagyjából fél-egy óra alatt áll össze. De ezt persze két-három hetes jegyzetelés előzi meg. Általában tíz-tizenkét témában gyűjtöm össze a poénokat, a kulcsszavakat, ha ezek megvannak, azokból állítom össze a fellépésre való poén-csokrot.

Mielőtt kiállsz a nagyközönség elé, a barátoknak, ismerősöknek elő szoktad adni próbaképpen az aktuális műsorod?

- Persze. Főként a vendégeken szoktam „gyakorolni", mivel pincér vagyok. A poénokat néha elsütöm a munkahelyemen, a vendégek körében pedig általában sikert arat.

Mit kíván egy amatőr stand up humorista?

- Színes fantáziát, jó közönséget, és akkor a siker adva van.

Profi humoristaként képzeled el a pályafutásod?

- Áh, inkább humoros pincérként.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: